13. 08 2020 @ 10:24
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Priopćenje za javnost o provedbi obrazovno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u Osnovnoj školi Strožanac, Podstrana 19.06.2020.

U sklopu projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta Perun“ dana 19.06.2020. održano je predavanje o održivom gospodarenju otpadom u Osnovnoj školi Strožanac u Općini Podstrana za djecu trećih razreda.

Stručno predavanje na temu „Što je otpad, a što smeće?“ iznijela je predstavnica tvrtke Alfa atest d.o.o. Anđela Dželalija, dipl.ing.biol. i ekol. mora. Tako se moglo čuti o načinima sprječavanja nastanka otpada, o odvojenom prikupljanju otpada, o recikliranju i oporabi, te o utjecaju smeća koji je odbačen u prirodi ili zbrinut na odlagalištu, na tlo, zrak i vode. Uspostavom reciklažnog dvorišta „Perun“ povećati će se stopa odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, iskoristiti vrijedna svojstva otpada, sačuvati prirodni resursi, te smanjiti količina otpada na odlagalištu.

Djeci su podijeljeni edukativni materijali (brošure i letci). Dio atmosfere sa stručnog izlaganja pogledajte u fotogaleriji.

Projekt „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Perun“ sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Naplata parkinga na parkingu „Zagorska“ u Zagorskoj ulici

Poštovani, ovim putem Vas obavještavamo da naplata parkinga na parkingu „Zagorska“ u Zagorskoj ulici kreće …