29. 07 2021 @ 23:50
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Priopćenje za javnost o provedbi obrazovno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u D.V. „Brat Sunce“, Podstrana 17.06.2020.

Priopćenje za javnost o provedbi obrazovno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u D.V. „Brat Sunce“, Podstrana 17.06.2020.

Dana 17.06.2020. održano je predavanje o održivom gospodarenju otpadom u Dječjem vrtiću „Brat Sunce“ u Općini Podstrana u sklopu projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta Perun“.

Predstavnica tvrtke Alfa atest d.o.o. iznijela je stručno predavanje na temu „Što je otpad, a što smeće?“. Edukacija je potaknula djecu na razmišljanje da miješani komunalni otpad prikupljen u našim domovima ne nestaje iz okoliša kada ga prikupi komunalna tvrtka, već da završava na odlagalištu otpada. Upravo odvajanjem otpada po vrsti u kućanstvu i korištenjem budućeg reciklažnog dvorišta „Perun“ povećati će se stopa odvojeno prikupljenog komunalnog otpada te smanjiti količina otpada na odlagalištu.

Djeci su podijeljeni edukativni materijali (brošure i letci). Dio atmosfere sa stručnog izlaganja pogledajte u fotogaleriji.

Projekt „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Perun“ sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Također pogledajte

Obavijest o provođenju adulticidne dezinsekcije

Obavještavamo  vas da će se u noći   26.07.2021/ 27.07.2021   na području Općine Podstrana  provoditi  mjere  …

Skip to content