7. 07 2020 @ 14:38
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Splitsko-dalmatinska županija u realizaciji projekta održivog transporta “Sutra” poziva građane da sudjeluju u anketi

Splitsko-dalmatinska županija u realizaciji projekta održivog transporta “Sutra” poziva građane da sudjeluju u anketi

Splitsko-dalmatinska županija u partnerstvu s nekoliko gradova i općina s područja Hrvatske i Italije, provodi prekogranični projekt Održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu “Sutra”. Projekt ukupne vrijednosti 2.897.500,00 eura realizira se u razdoblju od početka 2019. godine do konca lipnja 2021. godine i dio je EU programa INTERREG V-A Italy – Hrvatska.

Na području Splitsko-dalmatinske županije projektom je predviđena implementacija pametnih stanica za bicikle (bike-sharing sustav) koje uključuju info stup, dvije smart električne bicikle sa stalcima za punjenje i četiri smart klasična bicikla sa stalcima u Hvaru, Trilju, Sinju, Solinu te e-punionice za vozila i brodove od 50 Kw s tri različita priključka u Hvaru. Ukupna vrijednost ove investicije Splitsko-dalmatinske županije je 190.000,00 eura.

U sklopu održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu, projekt Sutra promiče multimodalnost prijevoza putnika na programskom području putem zajedničkog osmišljavanja koncepata održive urbane mobilnosti i novih prekograničnih veza provedbom djelovanja koja su usmjerena na poboljšanje upotrebe alternativnih elektroničkih prijevoznih sredstava koja bolje povezuju obalu i zaleđe.

S ciljem analize i dobivanja potrebnih podataka u sklopu projektnih aktivnosti EU projekta „Sutra“, Splitsko-dalmatinska županija poziva građane da sudjeluju u anketi o korištenju različitih načina prijevoza s ciljem prepoznavanja potreba građana u pogledu lokalne multimodalne mobilnosti.

Anketa je dostupna online, na web adresi https://it.surveymonkey.com/r/SUTRA, anonimna je i zahtijeva svega nekoliko minuta.

Također pogledajte

II Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru na području Općine Podstrana za 2020. godinu.

Na temelju članka 46. Statuta Općine Podstrana (”Službeni glasnik Općine Podstrana” broj 2/18, članka 7. …