12. 07 2020 @ 12:30
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Projekt ECOMAP

Projekt ECOMAP

Općina Podstrana je vodeći partner projekta ECOMAP koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG ITAL-CRO. Na projektu sudjeluje još 6 talijanskih i 4 hrvatska partnera.

ECOMAP je  projekt ekološki održivog upravljanja marinama i turističkim lukama, a njegova vrijednosti je 2,8 mil.eura.

85% vrijednosti projekta će se financirati iz EU, a preostalih 15% svaki partner, za svoj projekt, financira iz vlastitog izvora. Zajednička poveznica svih partnera na projektu je zaštita okoliša u svrhu poboljšanja kvalitete mora. Općina Podstrana je prijavila  projekt izgradnje sustava za odvodnju otpadnih voda koji će se izraditi u sklopu uređenja obalnog područja od sportske lučice Strožanac do hotela Lav. Cijeli projekt izgradnje obale na ovoj dionici se procjenjuje na 35 mil.kuna, a kroz projekt ECOMAP se očekuje 620.000 eura za građevinske radove, plaće za dva nova djelatnika koji će administrirati projekt, opremu i ostale troškove potrebne za realizaciju projekta. Službeni početak projekta je 1.1.2019.g., a završetak 30.6.2021.g.

Prvi sastanak ili Kick-off meeting je održan 21. i 22.2.2019. u Podstrani, a do kraja projekta održat će se još pet partnerskih sastanaka u Hrvatskoj i Italiji. Ovo je prvi projekt prekogranične suradnje u kojem sudjeluje Općina Podstrana te se nadamo da će nam ovo novostečeno iskustvo pomoći u daljnjim prijavama naših projekta za koje očekujemo financiranje iz EU. Projekt ECOMAP je zahtjevan i kompleksan te nas u slijedećih 30 mjeseci očekuje jako puno posla kako bi u konačnici, za naš projekt, povukli svih 620.000€.

Također pogledajte

II Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru na području Općine Podstrana za 2020. godinu.

Na temelju članka 46. Statuta Općine Podstrana (”Službeni glasnik Općine Podstrana” broj 2/18, članka 7. …