9. 03 2021 @ 5:48
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Projekt ECOMAP

Projekt ECOMAP

Općina Podstrana je vodeći partner projekta ECOMAP koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG ITAL-CRO. Na projektu sudjeluje još 6 talijanskih i 4 hrvatska partnera.

ECOMAP je  projekt ekološki održivog upravljanja marinama i turističkim lukama, a njegova vrijednosti je 2,8 mil.eura.

85% vrijednosti projekta će se financirati iz EU, a preostalih 15% svaki partner, za svoj projekt, financira iz vlastitog izvora. Zajednička poveznica svih partnera na projektu je zaštita okoliša u svrhu poboljšanja kvalitete mora. Općina Podstrana je prijavila  projekt izgradnje sustava za odvodnju otpadnih voda koji će se izraditi u sklopu uređenja obalnog područja od sportske lučice Strožanac do hotela Lav. Cijeli projekt izgradnje obale na ovoj dionici se procjenjuje na 35 mil.kuna, a kroz projekt ECOMAP se očekuje 620.000 eura za građevinske radove, plaće za dva nova djelatnika koji će administrirati projekt, opremu i ostale troškove potrebne za realizaciju projekta. Službeni početak projekta je 1.1.2019.g., a završetak 30.6.2021.g.

Prvi sastanak ili Kick-off meeting je održan 21. i 22.2.2019. u Podstrani, a do kraja projekta održat će se još pet partnerskih sastanaka u Hrvatskoj i Italiji. Ovo je prvi projekt prekogranične suradnje u kojem sudjeluje Općina Podstrana te se nadamo da će nam ovo novostečeno iskustvo pomoći u daljnjim prijavama naših projekta za koje očekujemo financiranje iz EU. Projekt ECOMAP je zahtjevan i kompleksan te nas u slijedećih 30 mjeseci očekuje jako puno posla kako bi u konačnici, za naš projekt, povukli svih 620.000€.

Također pogledajte

Informacija za javnost o započinjanju postupka ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja (dalje u tekstu IDUPU) „Obalni dio od HC „Lav“ do naselja Mutogras“ i s tim u vezi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja (dalje u tekstu IDPPU) Općine Podstrana za područje Lučice u Svetom Martinu

Općina Podstrana, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša, provodi postupak ocjene …