Predstavljen projekt Morsko riječna šetnica i biciklistička staza „Podstrana walk and bike“

Dana 15.01. održana je početna konferencija na kojoj je predstavljen projekt Morsko riječna šetnica i biciklistička staza „Podstrana walk and bike“. Cilj projekta je izgradnja biciklističke staze i šetnice u dužini od 363 m od ušća rijeke Žrnovnice do sportske lučice Strožanac te opremanje biciklističke staze i šetnice uz lijevu obalu rijeke Žrnovnice u dužini 1.610 m, čime će se izgraditi i opremiti površina u ukupnoj duljini od 1,97 km. Vrijednost samog projekta iznosi 10 mil. kuna od toga će 85% sufinancirati Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok će preostali dio od 15% financirati Općina Podstrana sredstvima osiguranim u proračunu.

Konferencija za projekt „Podstrana walk and bike“ je održana u organizaciji Poslovnog dnevnika i Općine Podstrana, a prisutnima su se pozdravnim govorom obratili gospodin Ante Šošić dožupan Splitsko-dalmatinske županije i načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović.

Prezentaciju projekta “Podstrana walk & bike” održao je Božen Živaljić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša Općine Podstrana, dok je profesor Veljko Srzić, predstavnik Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije predstavio projekt izgradnje obale od ušća rijeke Žrnovnice do sportske lučice Strožanac u sklopu kojeg je projektirana šetnica i biciklistička staza za koju smo dobili sufinanciranje. Program je završio panel diskusijom pod nazivom „Razvoj gospodarstva i turizma putem projekata financiranih EU fondovima“ u kojoj su sudjelovali gospodin Ante Šošić dožupan Splitsko-dalmatinske županije, gospođa Zdravka Švenda, direktorica Turističke zajednice Općine Podstrana, gospođa Ana Jerkunica, voditeljica Odsjeka za provedbu ITU mehanizma u gradu Splitu, gospodin Boženom Živaljićem, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša Općine Podstrana te profesor Veljko Srzić, predstavnik Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Cilj projekta Morsko riječna šetnica i biciklistička staza „Podstrana walk & bike“ je poboljšanje i razvoj biciklističke infrastrukture unutar Općine Podstrana, a samim time i unutar Urbane aglomeracije Split. Projektom se potiče biciklizam kao alternativna vrsta prometa s nultom stopom emisije CO2 što će doprinijeti ukupnom smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Dionica predmetnog zahvata povezuje nekoliko naselja unutar Općine Podstrana te Podstranu s gradom Splitom što pridonosi razvoju i unaprjeđenju prometnih sustava prihvatljivih za okoliš te objedinjuje održivost, dostupnost i socijalnu uključenost kroz podizanje razine kvalitete prometnih usluga i usklađivanje prometnih potreba.

Za ovaj projekt iz EU smo dobili 8,5 mil.kuna, te nastavljamo raditi kako bi ovakvih ugovora o sufinanciranju bilo još.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content