23. 03 2019 @ 9:32
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Splitsko – dalmatinska županija sufinancira uređenje obalnog područja Općine Podstrana sa 3.000.000,00 kn !

Splitsko – dalmatinska županija sufinancira uređenje obalnog područja Općine Podstrana sa 3.000.000,00 kn !

Splitsko – dalmatinska županija nastavlja podržavati sve važne projekte na području Općine Podstrana. Osim što je odobreno sufinanciranje projekta dohrane plaže i sanacije oštećenih pera u ukupnom iznosu od 400.000,00 kuna, 11. srpnja 2018. godine, u prostorijama  Splitsko – dalmatinske županije, načelnik Mladen Bartulović i župan Blaženko Boban potpisali su ugovor o sufinanciranju kapitalnog projekta Uređenja obalnog područja Općine Podstrana od ušća rijeke Žrnovnice do sportske lučice Strožanac u vrijednosti od tri milijuna kuna.

Odluka o odabiru projekata i raspodjeli sredstava iz Programa sufinanciranja kapitalnih projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2018. godinu donesena je na 12. sjednici Županijske skupštine SDŽ, održanoj 12. lipnja 2018. godine.

Budući je ukupna vrijednost projekta oko 18,5 milijuna kuna, načelnik ne skriva zadovoljstvo visinom odobrenih sredstava koji će znatno olakšati napore Općine Podstrana da iz vlastitog proračuna pokrije troškove ovog zahtjevnog projekta. Općina Podstrana je zahvalna Splitsko- dalmatinskoj županiji koja redovito prati i podržava realizaciju važnih projekata koji, osim što doprinose razvoju i atraktivnosti Podstrane kao turističke destinacije, nesumnjivo pozitivno utječu i na turističku ponudu cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Realizacijom ovog projekta, koji se očekuje do kraja godine, Podstrana će dobiti jednu od najljepše uređenih dalmatinskih plaža i obalu opremljenu  brojnim sadržajima koji će zadovoljiti i najzahtjevnije mještane i posjetitelje.

Također pogledajte

Vježba civilne zaštite općine Podstrana

U ponedjeljak 25.ožujka 2019 na Petričevu, ulica Mile Gojsalića, održat će se vježba operativnih snaga …