18. 07 2018 @ 5:10
Naslovnica » Vijesti » Podstrana se obranila od vatrene stihije

Podstrana se obranila od vatrene stihije

Drage mještanke i mještani,

suočeni s opasnošću velikog požara koji je zahvatio Podstranu, još jednom smo pokazali zajedništvo, veliko srce i dobru organizaciju. Iako su prizori oko nas bili apokaliptični, požar koji je zahvatio Podstranu prouzročio je neznatnu štetu s obzirom na posljedice koje je vatrena stihija mogla prouzročiti. Zahvaljujući odličnoj suradnji vatrogasaca na terenu i Kriznog stožera, u čemu sam i osobno sudjelovao sa svojim najbližim suradnicima, ništa nije bilo prepušteno slučaju. Najzaslužniji za ovakav ishod su vatrogasaci DVD-a Podstrana na čelu sa zapovjednikom Nikolom Bakotom i Slavkom Ružičem – Rusom koji su uložili nadljudske napore kako bi lokalizirali požar i obranili svaki ugroženi objekt. Još jednom smo se uvjerili kako je i više nego opravdana svaka investicija u DVD Podstrana, čija je opremljenost i osposobljenost na iznimno visokoj razini, na što je Općina Podstrana izuzetno ponosna.

Veliko hvala svim okolnim DVD društvima, vatrogascima iz cijele Hrvatske koji su sa svojih 45-50 vozila branili Podstranu, Županu Blaženku Bobanu, dožupanima naše županije Anti Šošiću i Luki Brčiću, Ministru obrane – generalu Damiru Krstičeviću, predsjedniku HVZ Anti Sanaderu, Udrugama i mještanima Podstrane, svim braniteljskim udrugama, lovcima, bajkerima, Hrvatskoj vojsci (posadama kanadera i svim vojnicima), djelatnicima MUP, ekipama Hitne pomoći, Crvenom križu, Torcidi, BBB i ostalim navijačkim skupinama, djelatnicima našeg komunalnog pogona, zaposlenicima Općine, djelatnicima TZ Podstrana, te svima koji su na bilo koji način pomogli – zajedno smo obranili Podstranu.

Župan Splitsko-dalmatinske županije proglasio je elementarnu nepogodu, te ovim putem pozivamo sve koji su eventualno pretrpjeli neku štetu da prate stranicu Općine Podstrana sa daljnjim uputama.

Također pogledajte

Plan odvoza mješanog komunalnog otpada

Odvoz obavlja Čistoća Split Ponedjeljak, Srijeda, Petak Ulica Poljičkih Knezova, Strožanačka Ulica, Put Galije, Kokočevica, …