9. 03 2021 @ 4:32
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Izgradnja Sportsko-rekreacijske zone uz Poljičku cestu

Izgradnja Sportsko-rekreacijske zone uz Poljičku cestu

Općina Podstrana je, nakon igrališta u naselju Kaline, krenula u realizaciju još jedne rekreacijsko-sportske zone.

Na prijedlog Načelnika, temeljem odluke Općinskog vijeća iz studenog 2016. godine otkupljena je parcela površine 1084 m2 (k.č. 329 K.O. Donja Podstrana), te su izrađeni idejni i izvedbeni projekti, koji su predani za ishodovanje potrebnog akta za gradnju.

Rekreacijsko- sportska zona sastoji se od :

– bivalentnog igralište za mali nogomet i basket unutrašnjih dimenzija 16,90×12,0m. Površina igrališta je 197 m2, završna obrada podne plohe je asfaltbeton.
– dječjeg igrališta sa spravama – ljuljačkom s dvije sjedalice, toboganom i klackalicom. Površina igrališta je 101,10 m2, a završna obrada podne plohe je šljunak.
– plato za stolni tenis – dimenzija 6,7×4,5 m, površine 30,15 m2, završna obrada podne plohe je beton.
– boćališta – ograđeno parapetnim armiranobetonskim parapetnim zidom visine 40 cm od tla. Unutrašnje dimenzije 22×3 m, površina igrališta 66 m2, a završna obrada podne plohe je pijesak.

Uz boćalište je predviđena izvedba malog odmorišta uz koje se nalazi vrtna pečenjara i stol s klupama za sjedenje.

Procjenjena vrijednost izgradnje sportsko-rekreacijskog igrališta iznosi 600.000,00 KN (sa PDV-om), a sredstva su osigurana u proračunu općine Podstrana.

U tijeku su pripremni radovi krčenja i čišćenja terena.

Također pogledajte

Informacija za javnost o započinjanju postupka ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja (dalje u tekstu IDUPU) „Obalni dio od HC „Lav“ do naselja Mutogras“ i s tim u vezi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja (dalje u tekstu IDPPU) Općine Podstrana za područje Lučice u Svetom Martinu

Općina Podstrana, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne poslove i zaštitu okoliša, provodi postupak ocjene …