Prostor ex kampa u Mutograsu

Na prostoru ex-kampa Mutogras nalazilo se nogometno-košarkaško igralište, dječje igralište sa spravama, igralište za odbojku na pijesku te boćalište. Prostor za parkiranje vozila bio je makadamski plato sa neriješenom oborinskom odvodnjom te je često služio kao ilegalna deponija građevinskog materijala i raznog komunalnog otpada.

U svrhu urbanističkog definiranja i uređenja neuređenog i za obalno područje neprimjerenog makadamskog platoa, izrađena je projektna dokumentacija sa troškovnicima, odabran je izvođač i pristupljeno je radovima uređenja parkinga.

Projektnim rješenjem predviđena je:

a. Uređenje postojećeg makadamskog platoa izgradnjom fleksibilne kolničke konstrukcije, uređenje pješačkih staza i platoa oko postojećeg boćališta
b. izgradnja sustava oborinske odvodnje parkirališnog platoa
c. postava javne rasvjete na prostor parkinga

Planirana površina parkinga uključuje 42 parkirališna mjesta (od čega su osigurana 4 parkirališna mjesta za vozila osoba sa smanjenom pokretljivošću), uređenje zelenih površina, drvoreda kao i svih potrebnih manipulativnih površina.

Također je bitno za naglasiti da je u planu i uređenje pješačkog nogostupa uz D-8 duž cijelog prostora ex-kampa te uređenje Street workout-a („teretane na otvorenom“).

Vrijednost projekta uređenja površine javne namjene u ex. kampu Mutogras iznosi 299.372,50 KN (sa PDV-om), a sredstva su osigurana u proračunu općine Podstrana.

Trenutno su u tijeku pripremni građevinski radovi.

Također pogledajte

Obavijest o radovima na dijelu Hercegovačke ulice

Obavještavamo stanare ulica Hercegovačka, Stepinčeva i Mile Gojsalić da će se dana 13. rujna .2021. …

Skip to content