Općina Podstrana dobila web servis za upravljanje komunalnim problemima

Općina Podstrana nudi svojim mještanima novu mogućnost prijave komunalnih problema putem WebServisa za upravljanje komunalnim prijavama ZAKRPAJ.to.

ZAKRPAJ.to je moderan i učinkovit alat za prijavu, evidenciju i upravljanje tekućih komunalnih problema. Uz rad komunalnog redarstva i ostalih djelatnika Općine Podstrana, našim mještanima nudi se mogućnost uključivanja u zajdničko detektiranje i rješavanje   komunalnih problema koje je moguće putem ove aplikacije prijaviti jednostavno i potpuno određeno položajem na terenu, slikom i opisom.

Prijave problema je moguća na dva načina:

  • pametnim telefonom – na terenu
  • računalom – na karti

zakrpaj-1

Najjednostavnija prijava je putem pametnih telefona korištenjem besplatne aplikacije ZAKRPAJ.to:

  1. Opiši problem
  2. Slikaj
  3. Šalji!

Računalom se prijavljuje na internetskoj stranici http://podstrana.zakrpaj.to/

Nakon besplatne registracije, izvršite jednostavnu prijavu komunalnog problema.

Sve prijave (oštećenja na prometnicama, nepropisno parkirana vozila, neispravna javna rasvjeta, oštećene klupe i druga urbana oprema na javnim površinama, slomljene grane itd.) biti će vidljive komunalnim službama Općine Podstrana, ali i svim ostalim posjetiteljima WebServisa ZAKRPAJ.to.

Osim što će nadležne službe Općine Podstrana voditi evidenciju svih prijava, građani će u svakom trenutku  imati uvid u dinamiku rješavanja problema,od prijave, postupak rješavanja ili proslijeđivanja drugim ovlaštenicima (Hrvatske ceste,Županijske ceste,Vodovod i kanalizacija,HEP i ostali), sve do samog rješavanja problema.

Ukoliko postoje problemi koji nisu pogodni za prijavljivanje putem ovog servisa, oni se kao i dosad rješavaju izravnim kontaktom s Općinskom upravom, odnosno nadležnim službama. 

zakrpaj-to-ilustracija

Nadamo se da će se ovom uslugom povećati interakcija između mještana i djelatnika Općine Podstrana, da će se povećati transparentnost u radu lokalne samouprave, ali i ubrzati postupak otklanjanja problema od prijave do rješavanja.

Linkovi na aplikaciju ZAKRPAJ.to:

Također pogledajte

Edukacija školske djece u OŠ “Strožanac” u Podstrani

Pripadnici našeg DVD Podstrana su održali edukaciju školske djece u OŠ “Strožanac” s ciljem upoznavanja …

Skip to content