26. 05 2020 @ 15:05
Izdvojeno
Naslovnica » Vijesti » Akcija iz Podstrane: Obnovit ćemo jednu potopljenu kuću u Slavoniji!

Akcija iz Podstrane: Obnovit ćemo jednu potopljenu kuću u Slavoniji!

Netko želi pomoći Slavoniji i Posavini donacijama, netko će i slijedećih dana biti na raspolaganju, a iz Općine Podstrana nadomak Splita odlazi pomoć u Posavinu slučajnim odabirom, jer uz kombije i 50 tisuća kuna koje su već uplaćene, Podstrana će potopljenoj općini Drenovci obnoviti i jednu kuću. Kako slučajno pitali smo Mladena Bartulović, načelnka Podstrane.

–Što da vam kažem? Gledamo te slike, snimke strahota u Slavoniji, Posavini najgore je u Gunji, tamo kod Rajevog sela, općina Drenovci, odem na internet, pronađem broj mobitela načelnika Jakše Šestića, ne znam čovjeka, nemam pojma u kojoj je stranci, kažem mu da ćemo mu uplatiti pomoć, da će mu sutra otići kamion svega što im treba put Drenovaca.

Kažem mu i da smo odlučili obnoviti jednu kuću, po njihovom izboru, oni znaju kome je najpotrebnije, a pomagat ćemo i dalje…

Imamo mi tu pametnih i vrijednih ljudi, nema tko neće pomoći. I to vam je sve. Nema se tu što puno reći, treba ljudima pomagati, a pomoć će im trebati još, Općina i mještani Podstrane su uz njih.- kaže Bartulović.

Vjeruje da će na isti način pomoći i svi drugi, na kraju krajeva zašto nas ima nešto više od 4 milijuna nego da jedan drugome pomažemo, umjesto da se svađamo i ljutimo. Pokažimo prirodi da možemo. To je tako lako, potrebno i prirodno.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

OJDANA KOHAREVIĆ
FOTO: CROPIX

Također pogledajte

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru na području Općine Podstrana za 2020. godinu

Na temelju članka 46. Statuta Općine Podstrana (”Službeni glasnik Općine Podstrana” broj 2/18, članka 7. …